Fotodag 27 mai

27. Mai - 27. Mai

Langedrag - en naturopplevelse!
En unik fotodag!

Torsdag 25.mai (Kr. Himmelfart) ble fullbooket på rekordtid. Vi arrangerer derfor en ny mulighet fro deg som er glad i foto!

Bli med på en fantastiske fotodager på Langedrag! 1000 moh troner den vakre fjellgården og naturparken Langedrag og vi kan tilby helt unike fotomuligheter! Vårens vakreste eventyr er i gang og dyreungene kommer nå til verden! Reinskalver er født og årets kje boltrer seg på tunet. Vi venter i spenning på at elgkua Elgvita skal kalve og vi tipper på tvillingfødsel i år! Påfuglen har ikledd seg full fjærdrakt og våren har inntatt fjellheimen!

Lørdag 27. mai åpner vi opp for en hel dag med foto av våre flotte dyr. En guide tar deg med inn i hegnet til ulv, rev, gaupe og rein og legger til rette for flotte fotomuligheter og opplevelser. Vi avslutter dagen med en helt spesiell tur til de sosialiserte ulvene.

Vi gir også gode tilbud på overnatting fra onsdag - torsdag og / eller torsdag - fredag. Å våkne til ulvehyl er magisk og både soloppganger og solnedganger er spektakulære her i fjellet. Etter en lang fotodag, kan vi friste med en deilig middag i en god atmosfære blant gårdens folk og dyr. Å vandre rundt i parken egenhånd - og få det rette kveldslyset - kan gi deg ytterligere fotomuligheter.

Program:
10: Oppmøte / velkommen / info om hvordan vi skal omgås dyrene / dyreregler
10.30 - 11.30 Inngang ulv
11.45 - 12.30: inngang reinsdyr med kalv
1230 - 13.00 Lunsj
13.15 - 14.00: Inngang gaupe
14.00 - 14.45: Hvis elgkua har fått kalv, går vi ned til elghegnet for fotografering. Dersom de ikke er født, bruker vi tiden inne hos revene.


1530: Det vil være åpent for å bli med på tur inn til den «ville ulvegruppa» en gang til. Dette vil koste 400.- i tillegg. Det kan fort fylle seg opp med dagens gjester, så vi anbefaler at du bestiller ekstratur så raskt som mulig.

16.30 (etter ulvetur 2): Vi går opp til de sosialiserte ulvene og avrunder dagen der. Vi forteller litt om arbeidet med ulvene og fotodeltagerene får en helt spesiell uleseanse med ulvene; Howling Night.


Frem til kl 18.00: Parken er åpen / fri fotografering av parkens dyr

Pris: 1500 kr + inngang parken ( 200 kr, rabattert pris. vanlig pris er 290.-). Inngang gjelder ikke for overnattende gjester eller de som har årskort. For ekstra ulvetur (ulvetur 2): 400.-

Nivå: Du må beherske ditt eget kamera.
Påmelding gjøres på vår hjemmeside. Send mail til dyreansvarlig@langedrag.no for spørsmål.
Aldersgrense : 15 år for inngang i hegn


Ulvegruppa består av 3 brødre på 8 og 9 år. Vi vil bruke ekstra tid i hegnet denne dagen og vie god til til fotografering og opplevelser tett på ulv. Ulvene er ville og det er ikke mulig med fysisk kontakt med dem. De er allikevel så vant til besøk, at de holder seg på 2-3 meters avstand og gir et vell av fotomuligheter og flotte opplevelser.

Vi vil også gå inn til gaupene og alle gaupene (9 stykker) går nå i samme hegn. En av våre hunngauper (Ingrid 7 år) har to unger (Irja og Iben) som er født 8. Juni 2016. Kull fra 2015 (Iris og Irma) er også i samme hegn samt en eldre hunn ( Mira 11 år) og 3 hanner (Leif, Hugin og Fantomet).

Gaupene er habituert, det vil si at de er gradvis tilvendt menneskelig aktivitet over lengre tid. De bryr seg derfor ikke om at vi er i nærheten og de følger oss gjerne med på en gåtur inne i hegnet. Det er derfor at vi åpner opp for at fotogrupper får lov å komme inn i hegnet til gaupefamilien. Det å oppleve en gaupemor med unger er en sjelden begivenhet selv om det er i innhegning.

Ta med familien:
Foto er ofte en egotripp, men her på Langedrag er du velkommen til å ta med deg både din partner og dine barn. Dette er et topp sted for barn. Her er rundt 300 dyr fordelt på 20 forskjellige arter, og barna får lov til å være med på dagens aktiviteter. Hver dag er det et eget dagsprogram som alle kan være med på. Det er også flott turterreng rundt gården, så her vi hele familien ha en spennende dag.

Gå inn på www.langedrag.no for mer informasjon.

Overnatting: Ta kontakt for overnatting hvis dette er ønskelig. Supertilbud på 25 %!

Standarden på rommet er enkel, men hyggelig. Det er hovedsakelig køyesenger med tilhørende dyne og pute. Ta med eget sengetøy/sovepose eller du kan leie det på stedet. Det finnes vask på rommene og dusj og toalett på gangen. Enkelte rom har eget bad. Hunder er ikke tillatt i parken / rommet.

Lunsj: Mat kan kjøpes i kafeen eller man kan ta med selv.

Pris som gjelder for denne dagen:
Inngang / rabatt: 200.- (voksen) / 170.- (barn). Gjelder både deltagere på fotodagen og medfølgende venner / familie.
Fotodag (inngang i hegn ulv, gaupe, rein med kalv, rev og sosialisert ulv: 1500.- + inngang

Deres guide gjennom dagen vil være Gro Saugerud. Hun har jobbet her som guide i flere år og guidet flere fototurer. Gro har selv stor fotointeresse og dyrekunnskap.

Hvis datoen ikke passer eller det gjelder grupper, kan vi skreddersy opplegg. Ta kontakt.

Arrangementbilde: Astrid Eidal

Påmeldingskjema for "Fotodag 27 mai - 27. Mai - 27. Mai"

Deltager 1 (Kontaktperson):

Vennligst fyll inn fornavn
Vennligst fyll inn etternavn
Vennligst fyll inn adresse
Vennligst fyll inn postnummer
Vennligst fyll inn poststed
Vennligst fyll inn telefon
Vennligst fyll inn epostadresse

Deltager 2

Deltager 3

Deltager 4

Deltager 5

Deltager 6

Andre opplysninger / opplysning om eventuelle allergier:

Aktivitetskalender 2018

Aktuelt