Sommerjobber 2018

SOMMERJOBBER 2018

Sommeren er høysesong her på Langedrag. Da er det mange som ønsker å besøke oss for en dag eller kanskje et weekendopphold. I ukene 26 – 33 har vi også rideleir, aktivitetsleir og familieleir.

Er du interessert i jobb i en eller flere av disse sommerukene kan vi tilby flere interessante stillinger i et spennende miljø. På gården er det et myldrende dyreliv av våre ca. 20 forskjellige dyre- og fuglearter, deriblant hest, ku, geit, sau, gris, yak-kveg, moskus, reinsdyr, elg, fjellrev, ulv og gaupe.

RIDELEIR

(vi har leir i uke 26,27,28, 29, 32 og 33)

Vi har drevet rideleir på Langdrag i snart 40 år. Ut fra disse erfaringene har vi et fast ukeprogram på rideleiren som ivaretar både det faglige og sosiale behov, samt at det gir elevene et mangfold av opplevelser.

Rideleir – instruktør

Sammen med ridelærer vil instruktørene inneha ansvar for rideleirelevene. Arbeidet som rideleir instruktør vil i hovedsak være:

Teoriundervisning og turridning med rideleirelever

Sørge for at elevene fungerer i gruppa

Delansvarlig for kveldsaktiviteter i peisestuen

Ellers et nært samarbeid med ridelærer.

For å søke på stilling må du være 18 år eller eldre, ha erfaring med barn og god hestekunnskap. Som instruktør har du bolig på stedet.

Stall/kjøkken

For stillingen som stall-kjøkken er arbeidet delt mellom stallarbeid og kjøkkentjeneste. I stallen består arbeidet av møkking og fôring av våre 35 hester samt leieridning for dagsbesøkende, og som hjelper under rideundervisning for rideleiren. På kjøkkenet vil arbeidsoppgavene bestå av oppvask, av- og pådekking, rengjøring o.l. Stall og kjøkkentjeneste er fint fordelt i løpet av dagen.

Som stall-kjøkken har en bolig på stedet sammen med andre i denne stillingen. En del av opplevelsen vil være rideundervisning på ridebanen to ganger i uken, og at du har muligheten til turridning noen av de andre dagene.For å søke på stillingen må du være 16 år eller eldre, og ha erfaring med hest.

AKTIVITETSLEIR

(vi har leir i uke 30 og 31)

Vi har også en leiruke for barn som har lyst på en aktivitetsuke som inneholder mye mer enn bare hest. Her blir det setertur med geiter, topptur i flott fjellterreng, besøk hos fjellrev, elg og mange andre av gårdens dyr. Daglig stell av geiter, hester og andre dyr i stall og fjøs. Hester og ridning er også viktige aktiviteter, da det blir ridning hver dag med både baneridning og turer i fjellet.

Aktivitetsleirleder

Du vil sammen med en annen aktivitetleirleder ha ansvar for leiren. Arbeidet vil i hovedsak være:  å kunne gi rideinstruksjon på bane og på tur, følge til seters, lede toppturer i fjellet, lede elevene i stall og fjøsstell og ledelse av andre aktiviteter. Du vil også ha det sosiale ansvaret for barna sammen med andre ledere på stedet.

For å søke på stilling må du være 18 år eller eldre, ha erfaring med barn og god frilufts og hestekunnskap. Som aktivitetsleder har du bolig på stedet.

FAMILIELEIR

Familieleirassistent

For stillingen som familieleirassistent vil arbeidsoppgavene i hovedsak være å assistere familieleirlederen i alle aktiviteter, gjøre klart og forbrede de ulike aktivitetene.

Familieleir er et 5 dagers tilbud for besteforeldre, tanter og onkler, foreldre eller andre som ønsker å ta med seg barn og oppleve noe sammen. På familieleiren får man kunnskaper, opplevelser og nærhet med dyr og natur. Deltakerne får ta del i livet på gården, innblikk i seterlivet, fjelltur samt ride- og kjøreopplevelser. På våre internettsider finner du for øvrig presentasjon av familieleiren og dens aktiviteter.

Erfaringer blant dyr og spesielt hest er nyttig. Tidligere kunnskaper om, og erfaring med ysting, kullstiftbrenning, plantefarging og generell friluftsliv kan komme godt med. Du må være glad i å omgås barn, dyr og natur.

Det er familieleir alle ukene i sommer.

ANDRE AKTIVITETER

Kusk

Kjøring med hest er populære aktiviteter for både voksne og barn på sommeren. I den forbindelse søker vi etter kusker.

Arbeidet vil i hovedsak være turistkjøring, og oppfølging av kjørehestene når det gjelder stell og seletøy. Det vil også kunne være andre oppgaver tilknyttet dyrestellet på Langedrag.

For å søke på stilling som kusk må du være over 18 år, ha generell god hestekunnskap, og spesielt god erfaring med kjøring av hest.

BUTIKK, KAFE, KIOSK og RENHOLD

Butikk, kafe, kiosk

På Langedrag har vi om sommeren en billettbod, en souvenirbutikk, en kiosk og en kafeteria som betjener våre gjester.

For stillingen som butikk/kafe/kiosk medarbeider vil arbeidet i hovedsak være:

Salg av inngangs- og aktivitetsbilletter til dagsturister

Mottak av overnattingsgjester

Salg av souvenirer og mat

Enkel matlaging og oppvask

Påfylling av varer

Renhold av lokalene (dvs. vask av gulv, toaletter etc) og holde områdene rundt lokalene i orden (dvs. plukke søppel, samle inn oppvask etc.)

For å søke på stillingen må du være 18 år eller eldre, være serviceinnstilt og trives med å jobbe i et hektisk arbeidsmiljø. Det er også en fordel at du har erfaring fra bruk av kassaapparater og at du behersker engelsk muntlig.

Renhold/oppvask

Om sommeren har vi mange overnattingsgjester på Langedrag og det er derfor viktig at vi har det rent og pent.

For stillingen som renhold/oppvask medarbeider vil arbeidet i hovedsak være:

Renhold av soverom, ganger, garderober og toaletter

Oppvask og rydding av bord i kafeen

For å søke på stillingen må du være 16 år eller eldre, være nøyaktig og kunne jobbe raskt og effektivt. Det er også en fordel at du har erfaring fra renholdsarbeid og at du liker å ta i et tak.

Flere opplysninger om rideleir, familieleir eller generelt om stedet finner du på våre nettsider.

Skulle noen av disse stillingene være av interesse, tror vi at vi kan tilby en spennende og sosial arbeidsplass, blant et mangfold av to- og firbente.

Send søknad merket med adressen under. CV og bilde er ønskelig. Det er også ønskelig at søknaden inneholder opplysninger om hvilke uker du er tilgjengelig til å jobbe.

Kun ikke-røykere er aktuelle i stillingene.

Søknadsfrist: 20.mars

Søknaden sendes til: Anne Grete Lindvik, dyreansvarlig@langedrag.no

                                      32742550/48135128

Søknader til Butikk, kafe, kiosk og renhold sendes til: Odd Arild Gundersveen,  vertskap@langedrag.no

32742550/45162725

Stillingsannonse for utskrift:

Sommerjobb2018.pdf
Aktivitetskalender 2019

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Aktuelt