Årets første kje er født.

Vi gleder oss til vi får flere kje og kalver, elgkalver, reinskalver, føll og villsvinunger også i 2020 og her er et gjensyn med fjorårets mange mirakler. 

Vi har fått over 30 kje hittil i år. Det er mange muligheter for både lek og stell, kos og moro, med kjeene.
De hopper gladelig opp på ryggen din og legger seg gjerne i fanget for kos.

Kom inn i fjøs eller på tunet og bli med geitekjeene på sprell og ablegøyer. Alle kan være med, fra de minste til de eldste.


Et lite tilbakeblikk på dyreunger på Langedrag:
Fra 2018, elgenes og gaupens år:

"Vi er så heldige som får være med dyrene våre så tett. Selv i de mest sårbare stunder i livet, som under en fødsel, tillater de oss å komme de nær og være med de."  

Først ut  av elgene i 2018 var Ea, som i 2017 fikk trillinger som førstegangsfødende. 
Vi var ganske spente da hun la seg til å trykke på kvelden, tenk om hun fikk trillinger nok en gang? I år fikk Ea to, som fikk navnene Eir og Eira."

Elgvita fikk også to velskapte kalver, tett fulgt av sin beste venninne, Tuva. Det var rørende å se hvor tett innpå og ikke minst hvor mye Elgvita kommuniserte med Tuva under fødselen. I naturen er det om å gjøre å være stille. Elgkua er alene og sårbar mot rovdyr og vil sjeldent slippe noen innpå seg. Dette er det beste med Langedrag. Nærheten, omsorgen og kjærligheten til dyrene, og kjærligheten, tryggheten og tilliten dyrene viser oss. 

Gaupemor Ingrid i 2018

Gaupemor Ingrid har født 2 unger og vi har aldri før kommet i posisjon til å få filme tett på den første tiden.  Vet heller ikke om noen andre som har fått dette filmet (bortsett fra i Vi på Langedrag serien i 2000 da vi hadde filmkamera inne i hulen til gaupemor). Gaupa er meget sky fra naturens side. Men med  Ingrid har vi klart å bygge opp en slik tillit at hun her tillater Tuva å komme helt bort til det lille huset der hun har valgt å få sine små. Å se nyfødte gaupeunger er det nesten ingen som har fått mulighet til. De er født både blinde og uten hørsel, det er luktesansen og følsomhet som de bruker den første tiden før de begynner å se 10- 14 dager gamle.

Filmen her viser hvordan morsinstinktet fyller hele gaupemor med omsorg for de små der hun legger seg til rette for at de skal finne pattene og med slikking som stimulerer søken etter patten. Langedrag legger ekstra vekt på det å forstå alle dyr slik at vi på den måten kan møte de rett, da bygges tillit og trygghet . Vi er derfor meget stolte av å kunne dele slike opplevelser og kan gi folk et unikt innsyn i dyrs verden uten stress for dyret.

Ingrid er selv født vill men moren ble påkjørt av toget og Ingrid og søsteren ble hentet som helt små gaupeunger og vokste opp i Kristiansand dyrepark før hun kom til oss som et viktig avlsdyr da vi tar del i avlsprosjekt for gauper.

NRK har også laget en artikkel om Ingrid og hennes nyfødte: https://www.nrk.no/buskerud/unike-gaupe-bilde_-_-a...

Aktivitetskalender 2020

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Aktuelt