Sommerjobb 2020

SOMMERJOBBER 2020

Sommeren er høysesong her på Langedrag. Da er det mange som ønsker å besøke oss for en dag eller kanskje et weekendopphold. I ukene 26 – 33 har vi også rideleir, aktivitetsleir og familieleir.

 Er du interessert i jobb i en eller flere av disse sommerukene kan vi tilby flere interessante stillinger i et spennende miljø. På gården er det et myldrende dyreliv av våre ca. 20 forskjellige dyre- og fuglearter, deriblant hest, ku, geit, sau, gris, yak-kveg, moskus, reinsdyr, elg, fjellrev, ulv og gaupe.

RIDELEIR

(vi har leir i uke

26,27,28, 29, 30 og 33)
Vi har drevet rideleir på Langdrag i 40 år. Ut fra

disse erfaringene har vi et fast ukeprogram på rideleiren som ivaretar både det

faglige og sosiale behov, samt at det gir elevene et mangfold av opplevelser.

Rideleir – instruktør

Sammen med ridelærer vil instruktørene inneha ansvar for rideleirelevene. Arbeidet som rideleir instruktør vil i hovedsak være: 
     
Teoriundervisning og turridning med rideleirelever ·
       
Sørge for at elevene fungerer i gruppa ·        
    Delansvarlig for kveldsaktiviteter i peisestuen ·
       
Ellers et nært samarbeid med ridelærer.  
For å søke på stilling må du være 18 år eller eldre, ha erfaring med barn og god hestekunnskap. Som instruktør har du bolig på stedet.

Stall/kjøkken

For stillingen som stall-kjøkken er arbeidet delt mellom stallarbeid og kjøkkentjeneste. I stallen består arbeidet av møkking og fôring av våre 35 hester samt leieridning for dagsbesøkende, og som hjelper under rideundervisning for rideleiren. På kjøkkenet vil arbeidsoppgavene bestå av oppvask, av- og pådekking, rengjøring o.l. Stall og kjøkkentjeneste er fint fordelt i løpet av dagen. Som stall-kjøkken har en bolig på stedet sammen med andre i denne stillingen. En del av opplevelsen vil være rideundervisning på ridebanen to ganger i uken, og at du har muligheten til turridning noen av de andre dagene. For å søke på stillingen må du være 16 år eller eldre, og ha erfaring med hest.

ANDRE AKTIVITETER

Kusk 

Kjøring med hest er populære aktiviteter for både voksne og barn på sommeren. I den forbindelse søker vi etter kusker.
Arbeidet vil i hovedsak være turistkjøring, og oppfølging av kjørehestene når det gjelder stell og seletøy. Det vil også kunne være andre oppgaver tilknyttet dyrestellet på Langedrag.For å søke på stilling som kusk må du være over 18 år, ha generell god hestekunnskap, og spesielt god erfaring med kjøring av hest. 

Hovslager - ekstrahjelper 

Vi har ca 35 fjordinger som i løpet av sommeren trenger hovpleie og skoing. Stillingen kan passe en som trenger praksis med skoing eller en hovslager som har lyst på en annerledes sommer i fjellet. Du vil bli fulgt opp og veiledet av Marie som har hovslagerutdannelse og mye erfaring.
Utover dette vil arbeidet som ekstrahjelp være oppgaver ut fra søkers erfaring, og da for eksempel kusk, lede rideturer i fjellet, dyrestell og forefallende arbeid. 


BUTIKK, KAFE, KIOSK og RENHOLD

På Langedrag har vi om sommeren en billettbod, en

souvenirbutikk, en kiosk og en kafeteria som betjener våre gjester. Om sommeren

har vi mange overnattingsgjester på Langedrag og det er derfor viktig at vi har

det rent og pent.
For stillingen som butikk/kafe/kiosk/renhold

medarbeider vil arbeidet i hovedsak være:

    
Salg av inngangs- og aktivitetsbilletter til dagsturister 
 Mottak av overnattingsgjester
Salg av souvenirer og mat
Enkel matlaging og oppvask
Påfylling av varer
Renhold av lokalene (dvs. vask av gulv, toaletter etc) og

holde områdene rundt lokalene i orden (dvs. rydde,plukke søppel, samle inn oppvask

etc.)
Renhold av soverom, ganger, garderober og toaletter
Oppvask på kjøkkenet – rydding av bord i kafeen  

For å søke på stillingen må du være 18 år eller eldre, være serviceinnstilt og trives med å jobbe i et hektisk arbeidsmiljø. Vi ønsker oss en som er nøyaktig og som kan jobbe raskt og effektivt, og liker å ta i et tak.
Det er også en fordel at du har erfaring fra bruk av kassaapparater og at du behersker engelsk muntlig. Flere opplysninger om rideleir, familieleir eller generelt om stedet finner du på våre nettsider. Skulle noen av disse stillingene være av interesse, tror vi at vi kan tilby en spennende og sosial arbeidsplass, blant et mangfold av to- og firbente.
Send søknad merket med adressen under. CV og bilde er ønskelig. Det er også ønskelig at søknaden inneholder opplysninger om hvilke uker du er tilgjengelig til å jobbe. Kun ikke-røykere er aktuelle i stillingene.  

NB! Vi arrangerer ett døgns kickoff samling på Langedrag 12. – 13. juni for alle som skal ha sommerjobb her 2020! Dette døgnet må du sette av, og at du kan delta er et av kriteriene for sommerjobben. Vi setter opp transport fra tog på Nesbyen fredag kveld, og kjører ned til toget lørdag kveld. Langedrag gir kost/losji dette døgnet + mange spennende langedragsopplevelser. Transport utenom dette må du ordne selv. Vi blir kjent og gir hverandre den beste starten på samarbeidet. 

Søknadsfrist: 1.mars 2020. 


Søknader og spørsmål til stillingen butikk, kafe, kiosk og renhold sendes vertskap@langedrag.no
Søknader og spørsmål til alle de andre stillingene sendes til dyreavdelingen@langedrag.no                             

Henvendelser sendt til andre eposter vil ikke bli besvart. 

Aktivitetskalender 2020

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Aktuelt