Våre ridetilbud

Langedrags ridetilbud :

Langedrag kan tilby et meget bredt spekter av hesteaktiviteter, egentlig det meste du kunne tenke deg:
• rideundervisning i dressur, sprang, feltritt, nybegynnere som øvet
• rideturer i fjellet fra en, to og tre timer til heldagstur
• rideleir i skolens ferier
• innridning og tilridning
• kjøreundervisning fra innkjøring til konkurransekjøring,
• kjøring med hest og vogn, enbet og opp til og med 6spann
• kanefart
• voltige
• snørekjøring
• runderidning
• kløvturer
• ridekurs igjennom hele skoleåret, alle nivåer
• de med funksjonsnedsettelse er også veldig velkomne

Det er Marie Thorson Natten som står for det meste av hesteaktivitetene på gården. Hun er utdannet ridelærer 3 fra Norsk Hestesenter, i tillegg til trenerutdannelse via Norges Rytterforbund.

Om sommeren er alle de om lag 35 fjordingene, Langedrag Naturpark eier, med på å gi besøkende spennende og gode opplevelser med hest. I vinterhalvåret er ikke bruken like stor og omkring 12 hester settes bort på fôr. Hestene er alle særdeles rolige og snille og de fleste brukes til alt. Nivået på hestene varierer noe, men de mest utdannede hestene går foreløpig opp t.o.m LA og hopper 1 meter bane.

Mer om Marie.
Marie har mer eller mindre vokst opp på Langedrag og har derfor fått med seg en bred erfaring med dyr. Det er særlig hest hun har hatt en ekstra lidenskap for. Gjennom årene har hun fått en bred erfaring når det gjelder trening av hest innenfor kjøring og ridning. Særlig unghester har hun jobbet mye med.
Årene hun nå har bodd borte har hun brukt på studier for å lære enda mer rundt dyr, natur og særlig hest.
Hun har studert på Universitet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) på Ås. Der studerte hun naturforvaltning og økologi på bachlernivå og ernæring og treningsfysiologi hos hest på masternivå.
I tillegg til studiene på UMB har hun en hovslagerutdannelse og ridelærer 3 utdannelse fra Norsk Hestesenter, Starum.
Ridelærerutdannelsen startet Marie i 2009, og tok ferdig det høyeste trinnet høsten 2012. I løpet av årene har hun jobbet på flere rideskoler og undervist private ryttere. På Sørum Fritidsgård hadde hun undervisning for terapirytterne i tillegg til de vanlige ridetimene. En av elevene der har hun undervist privat ved siden av og hun er nå tatt ut i satsningsgruppen for FH ryttere.
Marie har startet middels nivå i dressur og 1.20 sprang. Oppover til heimgården Natten har hun tatt med seg ridehesten sin som hun konkurrerer med i tillegg til fjordingene for å opprettholde nivået.

Her på Langedrag ønsker Marie å få i gang mer aktivitet rundt hestene og de andre dyrene. Hun er i full gang med utdanningen av hestene og tar gjerne imot elever på alle nivåer. Fjordingen er en fantastisk stødig og snill hest i tillegg til at den kan være morsom innen både dressur, sprang og kjøring på lett nivå. Dette gir mulighet til å kunne ha et bredt tilbud til våre besøkende, både funksjonsfriske og funksjonshemmede.

For våre turer i fjellet, i vakkert terreng på stier opp og ned i fjellet, kreves det en normal fysikk og at man ikke er redd. Grunnet hestenes størrelse har vi satt en vektgrense på 100 kg. 
Ta på sko med hæl og som er går over ankel. 
Påkledning etter været, men husk at det ofte er surt i fjellet. 
12 års aldersgrense - må kunne ri alene. Under våre 1 times turer kan barn under 12 år ri med en foresatt som leier. 

Aktivitetskalender 2018

Aktuelt