Vårens vakreste eventyr med reinsdyrs kalving

Reinsdyr kalv på Langedrag Naturpark

Reinsdyr simla Sara var den første av våre reinsdyr til å få kalv!

Det er en helt egen magi å få være med på dyrefødsler, hver eneste en er forskjellig og setter sine spor i hjertene våre. Vi skal innrømme det at å få være med på fødsler hos dyr som naturlig ikke ville oppsøkt oss mennesker, gir en enorm følelse av tillit, ydmykhet og respekt som er vanskelig å beskrive med ord. Vi på Langedrag jobber hver eneste dag med å skape trygge, gode relasjoner mellom mennesker og dyr og ser på dette som den største bekreftelsen på at det vi gjør er riktig, når vi får oppleve sånt som dette. Tiden stopper på en måte helt opp, og det eneste som betyr noe er her og nå, dette ene øyeblikket. Å få se de naturlige instinktene som ligger hos mor med å slikke kalven og få den opp på beina så den får drikke den viktige og næringsrike reinsdyrmelka raskt, setter følelser i sving hos oss!

Du kan møte Sara og kalven hennes på vår kl. 12-omvisning. Og kanskje er det flere som har fått kalv når du kommer hit i helga?

Følg oss på våre sosiale medier for å være med i navnekonkurransen til denne vakre bukkekalven. 

video-1651317760.mp4

Inngangsbilletter som inkluderer denne foringen + foring av ulv, gaupe, elg, villsvin og rev, kan du kjøpe her. Og om du heller ønsker å overnatte på gården, og ta del i gårdslivet og ha parken for deg selv på kveldstid, bestiller du det her.

Aktivitetskalender

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Aktuelt