/media/default/dyrene/Tuva-og-moufflon.jpg

Sosialiserte ulv

Sosialiserte ulver på Langedrag

Langedrag var det første stedet som holdt ulv i fangenskap i Norge. 1980 ble Edvin Thorson forespurt om Langedrag kunne være vertsfamilie for et ulvepar (Gråbein og Luna). Det var Universitetet i Oslo som hadde behov for et par "forskningsulver" da ulven hadde kommet tilbake i den norske fauna.

Varga (datter av Gråbein og Luna) var den første ulven som ble sosialisert i Norge. Erfaringer ble gjort i kjølevannet av denne prossessen, og et nytt ulvepar ble sosialisert for 14 år siden (Ask og Embla). Så kom Edda og Odin. Pga av en øyesykdom ble Edda og Odin ikke så gamle her på Langedrag, men Embla levde til hun var 7 år. I 2006 ble to nye hanner sosialisert; Irgas og Varg (sønner av Tro og Vilja) og den sosialiserte flokken besto av Ask, Irgas og Varg.

7. juli 2013 døde vår gamle læremester Ask; 14 år gammel. Nå består den lille flokken av Irgas og Varg. Det er kun Andrè og Tuva som kan gå inn til de sosialiserte ulvene og vise disse for publikum. Ulvene vises i hovedsak hver dag ( skolens ferie) ca kl 15 og hver helg (ca kl 15.00)

Bildegalleri:

!

Visste du at...

......Langedrag er det første stedet i Norge som sosialiserte ulv.