/media/fm/158136e4f2.jpg

Langedrag Leirskole

Et møtested mellom barn, dyr og natur!

Langedrag er bygget opp med en sterk visjon om å være et sted der barn kan få oppleve gleden av nærhet til dyr og natur.

Langedrag ligger vakkert til ved Tunhovd, 1000 moh. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Vi kan by på et flott turterreng ut fra gården. Her har det vært leirskoledrift siden 1981 og mange elever har tatt med seg gode minner herfra.

På tunet, i stall og fjøs myldrer det av dyr som barna vil bli kjent med, og i store inngjerdete områder vil de få oppleve ulv, gaupe, reinsdyr, elg, rådyr og fjellrev på nært hold. Elevene er med på det daglige stellet i fjøs og stall, og får mange muligheter til å omgås forskjellige dyr også i fritiden. 

I tillegg til mange fine stunder sammen med dyr, vil elevene få være med på en rekke ulike friluftslivaktiviteter. I vakker høyfjellsnatur har vi våre daglige aktiviteter. Et av våre mål er at elevene skal bli glade i naturen og kunne lære seg å mestre de ulike utfordringene naturen byr på. Vi oppfordrer dem til å stille spørsmål og iaktta naturen rundt seg. De får kunnskap og opplevelser som vi håper vil føre til et varig engasjement.

Et av mottoene til Langedrag er å gi «opplevelser som setter spor», og vi håper at eleven vil komme hjem etter endt uke med mange gode opplevelser, nye erfaringer og mestringsopplevelser!

I menyen til høyre på siden kan du finne leirskoleinformasjon med blant annet utstyrsliste, dagsrytme, ordensregler og allergiskjema.

Leirskolen har en del utstyr til utlån, bl.a.: ski, staver, sko og gamasjer.

Langedrag ønsker å fokusere på et sunt og naturlig kosthold. Vår intensjon er derfor å bruke mest mulig av økologiske produkter. Vi velger også å ikke selge sukkerholdige drikker, samt tilbyr kun uraffinert sukker til våre gjester.

For allergikere, funksjonshemmede og elever med spesielle behov forsøker vi å tilpasse opplegg, boforhold og meny.


Langedrag leirskole har tre ansatte lærere. I tillegg har vi innleide instruktører på enkelte av aktivitetene våre.

Driftsesong: Hele skoleåret
Varighet: Mandag - fredag
Kapasitet: 3-4 klasser, ca. 100 elever
Pris per elev kr 2.700,- for 2021

Gratis opphold for 2 lærere med klasser over 15 elever

https://www.facebook.com/langedragleirskole/

https://www.instagram.com/langedragleirskole/  


Her er noen videosnutter fra en Tjekkisk TV-serie om leirskole på Langedrag:Langedrag er stolt av å være en anbefalt leirskole, vi er og stolte over at
Leirskolene i Norge fikk Friluftslivets Hederspris i 2018

  

Aktivitetskalender

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Meld deg på vårt nyhetsbrev