/media/fm/636c830f37.jpg

Langedrag ligger vakkert til ved Tunhovdfjorden, 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Gården er bygget opp med et mangfold av husdyr og ville dyr der vi ønsker å gi elevene helt unike og og gode opplevelser tett på dyr og natur. Vi kan by på et flott turterreng rett ut fra gården. På Langedrag har det vært leirskoledrift siden 1981 og mange elever har tatt med seg nye erfaringer og opplevelser som har gitt gode minner og grobunn for naturglede.

Arbeidsoppgaver

På leirskolens program står daglig stell og aktiviteter med gårdens dyr, ulike friluftsaktiviteter og aktiviteter som formidler naturkunnskap.

Elevene er også med på stell og bruk av flere av husdyrene på gården, blant annet hester og geiter. Andre dyr på gården som de blir kjent med er bl.a. huskyer, kveg og sau, elg og reinsdyr, fjellrever, gauper og ulver. De ansatte ved leirskolen leder elevgruppene i dyrestell.

Elevene får delta og lære om gamle setertradisjoner. I tilknytning til leirskolen er det også en klatrepark som nyttes i aktivitetstilbudet.

Kanopadling er en del av programmet på høsten, og høyfjellet er vår undervisningsarena både til fots og på ski. I vinterhalvåret utgjør ski en sentral del av undervisningsopplegget.

Undervisning om dyr og planter, økologi og vekstsoner i høyfjellet er en naturlig del av ukesopplegget for å skape engasjement og nysgjerrighet hos elevene.

Et av våre mål er å få elevene glad i å kunne mestre ulike natur- og værforhold. Vi lærer dem å velge riktig utstyr og klær, vi oppfordrer elevene til å stille spørsmål og iaktta naturen rundt seg. De får kunnskap og opplevelser som vi håper skal føre til varig engasjement for dyr, natur, miljø og friluftsliv.

Kvalifikasjoner

Tilsatte ved leirskolen må ha godkjent lærerutdanning. Kompetanse på nevnte aktivitetsområder, samt kunnskap om og erfaring med dyrestell vektlegges.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Personlige egenskaper
Leirskolen er under kontinuerlig utvikling. Vi søker etter deg som har evne til nyskaping, kan vise til gjennomføringsevne og har erfaring med praktisk arbeid.
Vi tilbyr

Lønn etter sentralt avtaleverk.
Dersom det i perioder skulle bli færre elever på leirskolen, kan det i disse periodene bli aktuelt å legge noe av undervisningen til grunnskolene i kommunen.

SØK HER

Søknadsfrist:
30.11.2021

Arbeidsgiver:
Nore og Uvdal kommune

Stillingstittel:
Lærer ved Langedrag leirskole - vikariat

Stillinger:
1

Heltid/deltid
Heltid

Ansettelsesform:
Vikariat

Stillingsprosent:
100

Startdato:
01.01.2022

Sluttdato:
30.09.2022

Aktivitetskalender

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Meld deg på vårt nyhetsbrev